1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Ohoo! Mehed teevad rohkem selfiesid kui naised
Ohoo! Mehed teevad rohkem selfiesid kui naised

Ohoo! Mehed teevad rohkem selfiesid kui naised

Huawei uuringu tulemustest selgus, et mehed teevad endast rohkem pilte kui naised.

Huawei suvebaromeetri uuringu viis uuringufirma Ipsos läbi 2017. aasta mais Põhja-, Kesk- ja Ida-Euroopa riikides 18-45-aastaste seas, kes on vähemalt viimase 24 kuu jooksul omanud ja kasutanud nutitelefoni. Uuringu tulemustest selgus ootamatult, et meestele, kellele meeldivad üldiselt innovatiivne tehnika, seadmed ning uued läikivad vidinad, teevad rohkem selfiesid kui naised, vastavalt 77% ja 69%.

„See tulemus on üsna üllatav. Me oleme juba aastaid teadnud, et fotograafial on arvestatav osa nutitelefonide kasutuses. Esikaamerad, mida kasutatakse videokõnede ja selfiede tegemiseks, muutuvad aina olulisemaks. Müügiandmed tõestavad, et see on oluline funktsioon kasutajate jaoks. Aga näha, et mehed teevad selfiesid rohkem kui naised, on ootamatu. Tundub, et mehed imetlevad end veidi rohkem kui naised, vähemalt meie andmete põhjal,“ ütles Huawei Eesti juht Jimmy Zhou.

Huawei suvebaromeetri uuring näitas ka, et mida noorem on nutitelefoni kasutaja, seda tõenäolisemalt teeb ta selfiesid. Ent kõik kasutajad pole samasugused: vastustest selgus, et mida kaugemal Põhja-Euroopas inimesed elavad, seda väiksema tõenäosusega teevad nad selfiesid. Lõunapoolsetest riikidest pärit kasutajad teevad neid aga tihedamini: 84% bulgaarlastest, 83% rumeenlastest, 82% serblastest ning 78% kreeklastest. Teisalt aga pole selfied nii populaarsed Taanis, kus neid teeb 59% inimestest, ning Rootsis ja Soomes (mõlemas 62%).

„Nutitelefonid on muutunud nii populaarseteks ja mitmekülgseteks, et andmed nende kasutuse kohta paljastavad huvitavaid fakte meie ühiskonna kohta, mis ei ole seotud ainult tehnoloogiaga, vaid ka näiteks selliste valdkondadega nagu sotsiaalteadused,“ lisas Zhou.

Selfiede populaarsus tõestab, et lisaseadmed võivad olla hea täiendus nutitelefonidele, eriti praegu, läheneva suvepuhkuste hooaja eel.

Head Uudised GoodNews