1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus
Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus

Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus

Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus-4Tänavu kevadel on toodud turule mitmeid uusi rollereid ja ATV-sid, mis paistavad silma nutikate ja ökonoomsete tehniliste lahenduste ning nägusa väljanägemise poolest. Mitmekülgsesse valikusse kuuluvad ka noorte- ja lastepärased sõiduriistad.

Atraktiivseid elamusi ja värsket õhku arvestades tutvustas saates “Rooli võim” tervislikke liikumisvõimalusi pakkuvaid sõidukeid Automaailma tootejuht Mart Silm. Esmalt tõi ta esile tuntud rollerimargi, mille disaini on juba edasi arendatud. „Sellise populaarse ja töökindla rolleriga on Eestimaa inimesed sõitma harjunud. Anname ka aastase garantii, kui 6000 kilomeetrit sõidetud saab,” rääkis Silm.

Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus-2Järgmiseks tuli tutvustamisele bensiinimootoriga ja väikestest osadest koosnev roller. „Tugevama kehaehitusega ja suurema kaaluga mees ei pruugi end sellel rolleril just mugavalt tunda.” Silma sõnul ongi kõnealune sõiduriist rohkem noortele mõeldud.

Saates oli juttu ka kõige mootorrattalikumast rollerist, mida Silm nimetas linnakrossirattaks.  „Sõidurõõm on suur, ainult keera gaasi,” iseloomustas tootejuht rollerit, mida viib edasi 1500-vatine elektrimootor.

„Mina pole seda veel näinud,” rääkis saate „Rooli võim„ saatejuht Robert Rool 56-kuubikulisest rollerist, mis näeb välja nagu mootorratas ja käitub ka selle sõiduriista sarnaselt.

Rollerite ja ATV-de kevadhooaja põnev ja mitmekülgne algus-3„Need on uudistooted meie valikus. Võtsime sisse väikese koguse ja vaatame, kuidas nad Eesti ostjale meeldida võiksid. Nende hulgaks on kolm mudelit: kaks 50 cm3 bensiinimootoriga, millega saab sõita nagu rolleriga ja üks on elektrimootoriga, 1500-vatine. Mõlemal rolleril on maksimaalne kiirus 45 kilomeetrit tunnis. Sõidukitele sobivad ka vanemate mudelite varuosad ja meie teenindusvõrk Eestis hooldab neid kõiki, murega üksi jäämist ei tasu karta,” rääkis Mart Silm.

ATV eelistajatele on välja pakkuda kaks uudistoodet: 125 cm3 mootoriga sõiduk, millel on maastikul sõitmist soodustav vedrustus, kolm edasi- ja tagurpidikäiku ning 110 cm3 ATV-l on käike vaid üks. ATV-sid esitledes märkis Silm, et need on mõeldud sõitmiseks ennekõike noortele ja lastele. Sellest hoolimata otsustas reporter Rool sõiduriistad järgi proovida.

„Ma võin küll naljakas välja näha, kuid päris lõbus on ja oma lastele ma neid ei anna,” ütles telemees naljatamisi.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews