1. Avaleht
  2. Meestele
  3. „Rooli võim“ juhib tähelepanu laste liikluskasvatusele
„Rooli võim“ juhib tähelepanu laste liikluskasvatusele

„Rooli võim“ juhib tähelepanu laste liikluskasvatusele

Liiklusmängukeskus2Kanal 2e saade „Rooli võim“ tutvustas, kuidas laste liiklusmänguväljakul tehakse atraktiivses ja silmaringi arendavas keskkonnas veelgi meeldejäävamaks helkuri kasutamise põhitõed. Eluliselt vajalikku liiklustarkust annavad edasi juhendajad ning abiks on helkuriga mannekeen.

Liiklusmänguväljaku juhatuse liige Anu Vahimets juhib saatejuhi ja televaatajate pilgud tunneli servale seisma pandud mannekeenile, kel jope küljes helkur. Mõistagi saab igaüks aru, et eesmärgiks on demonstreerida, mismoodi helkur toimib ja kuidas seda kandvad jalakäijad sõidukijuhtidele märgatavad on.

Liiklusmängukeskus“Lastel on tunnelis alati lõbus rooli keerata. Enne, kui istutakse autodesse, kõnnitakse tunnel jalgsi läbi ning juhendajaga korratakse üle meelespea helkuri tarvilikkusest ja kasutamisest,” ütles Vahimets.

Anu Vahimets lausus laste kiituseks, et nad on helkuri osas piisavalt haritud, sest teemakohast liiklustarkust on saadud lasteaiaski. Nii liiklusmänguväljaku juht kui ka saatejuht olid ühel nõul, et helkuriga seonduva üle kordamine kuluks igati ära ka täiskasvanutele.

“Mitmed lapsed on liiklusmänguväljaku püsikülastajaks saanud,” tundis Anu Vahimets head meelt. Tema sõnul on plaanis ajaveetmis- ja liikluskultuuri arendamispaigale ehitada mängupolisemaja, diskonurk ja ehk ka spetsiaalne turvaline ja meeldivat tegevust pakkuv ala väiksematele lastele.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews