1. Avaleht
  2. Meestele
  3. “Rooli võim” kordas üle tsiklimehe ABC
“Rooli võim” kordas üle tsiklimehe ABC

“Rooli võim” kordas üle tsiklimehe ABC

Rooli võim kordas üle tsiklimehe ABCArvestades tsiklihooaja kättejõudmist valis Kanal 2 saade “Rooli võim” reportaažipaigaks Harley-Davidsoni keskuse, kus selle tehnikavärgi asjatundja tuletas meelde olulisemad tarkused mootorratastega ümberkäimiseks, et sõiduriist töökorras oleks ning ohutut liiklemist võimaldaks.

Alustuseks ütles saatejuht Robert Rool, et arvestades klassikalise talve puudumist on tänavu tsiklitega sõidetud ka juba enne traditsioonilise motohooaja algust.

Rooli võim kordas üle tsiklimehe ABC-2“Aktiivne tsiklisõidu periood on juba kestnud kuu aega ja mootorrataste remontijatel on tööd kõvasti,” lausus Harley-Davidsoni töökoja meister Priit Kruberg. Üldiselt soovitab Kruberg rattad siiski talveks garaaži panna ning kevadel uuesti välja võtta. Ta tuletas meelde selle protsessiga seotud tarkusi. “Enne mootorrattale puhkuse andmist tuleb vaadata, kas õlivahetused on tehtud. Kui kevadel tsiklit uuesti käivitada, siis peab kontrollima, kas rehvid on korras, pidurid töötavad, vaatama üle vedelikud. Ja tegelikult on tarvis ohutu liiklemise huvides iga sõidu eel järgida pidurite, piduri- ja suunatule töökorda.”

Robert Rool tundis huvi sellegi kohta, mida tsiklitega valesti võidakse teha.

Rooli võim kordas üle tsiklimehe ABC-3“Paljud toovad ratta kevadel töökotta hooldusesse, soovitatav on aga hooldust teha enne tsikli talvekorterisse jätmist. Õli on mõistlikum vahetada töökojas. Praktika näitab, et seda kodustes oludes või näiteks sõbra juures tehes on sageli tulemuseks tilkuvad õlikorgid,” toonitas Kruberg.

Mõneti läbi huumoriprisma, et kas ka sarnaselt rehvidega kipub vähekasutatud rõivas vananema, võeti kõneaineks tsiklirahva tagidega seonduv.

“Mootorratturid sõidavad tuule, vihma ja kõrvetava päikesega, väga erinevate ilmadega ja nii on iseäranis oluline vaadata, et kaitsmed korralikult rõivaste sees püsiksid, sest muidu need kaotavad oma funktsiooni,” ütles Priit Kruberg.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas 

Head Uudised GoodNews