1. Avaleht
  2. Meestele
  3. ROOLI VÕIM! Mootorikett tahab sooja mootorit ja head õlisurvet
ROOLI VÕIM! Mootorikett tahab sooja mootorit ja head õlisurvet

ROOLI VÕIM! Mootorikett tahab sooja mootorit ja head õlisurvet

mootorikettSaade “Rooli võim” on seekord Autoeksperdi Viimsi esinduses ja jutuks tuleb üks väheräägitud teema, nimelt auto mootorikett ja sellega seonduv. Autoeksperdi esindaja Tõnis Veski nendib, et 20 aasta eest selle hooldamisest ja vahetamisest ei räägitudki, nüüd aga levivad jutud, et 100 000 kilomeetri pealt tuleb teha vahetus ja see on kallis lõbu. Paljud aga ei teagi, kas nende autol on rihm või kett.

Tõnis Veski sõnul olid varem ketid vaid suurtel V6 ja V8 mootoritel, nüüd aga on need ka väikestel ja odavatest ning kiirelt vahetatavatest rihmadest on loobutud. Samas aga on võtted ja nipid, tagamaks, et ketivahetus ei muutuks peavaluks ja üks variant on enne sõitu lasta töötaval mootoril õli soojaks, sest just kehv õlisurve on see, mis hakkab probleeme põhjustama.

Ise keti seisukorda kontrollida ei saa, kuid saab kuulata — kui hommikuti külma mootoriga on kõrinat kuulda, siis vahetusega enam venitada ei tasu. Kõigile Saksa autodele sobiv SWAG komplekt koos paigaldamisega võib maksma minna kuni tuhat eurot.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Jüri Kukk Ajakirjanik