1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Uus Eesti moehitt? disainerseelikud, mis on mõeldud…meestele!
Uus Eesti moehitt? disainerseelikud, mis on mõeldud…meestele!

Uus Eesti moehitt? disainerseelikud, mis on mõeldud…meestele!

Ettevõtluskõrgkooli Mainor disainiüliõpilane Laura Toomast lõi oma lõputööks moekollektsiooni meesteseelikutest.

“Viimase aja moetrendid on soopaindliku ja ühtlasi julgelt isikupärase moe suunas. Seelikuid kandvaid meesmodelle näeb poodiumitel juba peaaegu igal hooajal. Ajaloos on mehed pikalt kandnud seeliku- või kleidilaadseid rõivaid, miks ei võiks see jälle olla üks aktsepteeritud võimalus,” ütles Toomast.

Töö autori sõnul on kavandite eesmärgiks julgustada julget lähenemist igapäevarõivastumisele. “Naised kannavad pükse, miks peaks meestemood olema jäigalt konservatiivne. Igaühel peaks olema vabadus väljendada oma identiteeti läbi rõivaste just nii, nagu ta soovib,” lisas Toomast.

Eestis on meesteseelikute kollektsioone loonud seni vaid üksikud rõivadisainerid. Maailmas pole see aga midagi uut. “Juba 1985. aastal tõi tuntud Prantsuse disainer Jean Paul Gaultier lavale kollektsiooni, kus mehed kandsid seelikuid. Viimasel ajal on meesteseelikuid loonud näiteks Vivienne Westwood Suurbritanniast, Dries van Noten Belgiast, Riccardo Tisci Itaaliast ja Yohji Yamamoto Jaapanist,” ütles Toomast.

Laura Toomast kaitses oma lõputöö “Meeste seelik meestemoe kontekstis. Kollektsioon Release” Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor mai lõpus. Töö juhendaja oli lektor Astri Müül.

Head Uudised GoodNews