1. Avaleht
  2. Meestele
  3. VIDEOD! Kas Eesti mees on vaba? Arutlevad Urmas Sõõrumaa, Peep Vain, Kaido Pajumaa, Ville Jehe, Joonas Saks, Tiit Trofimov ja Raivo Juhanson
VIDEOD! Kas Eesti mees on vaba? Arutlevad Urmas Sõõrumaa, Peep Vain, Kaido Pajumaa, Ville Jehe, Joonas Saks, Tiit Trofimov ja Raivo Juhanson

VIDEOD! Kas Eesti mees on vaba? Arutlevad Urmas Sõõrumaa, Peep Vain, Kaido Pajumaa, Ville Jehe, Joonas Saks, Tiit Trofimov ja Raivo Juhanson

Isadepäeval, 12. novembril kell 12-18 toimub Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku Vabalaval meestele mõeldud ja meeste korraldatud suurseminar „Vaba mehe tee“, kus mehed räägivad avatult ja avalikult oma vabadusest ja isikliku elu eest vastutuse võtmisest. Sündmusele on oodatud kõik mehed, kes tunnevad, et nende elus läheb miski justkui valet teed. Teiste meeste seltskonnas saavad seminaril osalejad kuulata esinejate kogemusi ja jõuda selgusele nii endas kui ka Eesti mehega toimuvas üldse.

Kas mees peab kõigega hakkama saama? 

„Meil, meestel, on tihti teadmine, et me peame elus kõigega ise hakkama saama. Me peame olema julged, tugevad, vaprad, enesekindlad, edukad, aga tihti see koormus kasvab, muutub aina suuremaks, ja me kaotame iseenda. Välispidiselt võib kõik meie elus ilusana näida, meil on pere, töökoht, karjäär ja sõbrad, aga sisemuses tunneme ennast tihti sageli kurvana, üksikuna, rahulolematuna,“ räägib üks korraldajatest ja esinejatest, ettevõtja, jooga ja meditatsiooni õpetaja ning isikliku arengu nõustaja Raivo Juhanson.

Probleemi kinnitab Statistikaamet

Tema sõnu kinnitab probleemi tumeda poole kaudu Statistikaamet, kelle andmetel kerkis möödunud aastal enesetappude arv hüppeliselt noorte ja keskealiste meeste vanusegrupis – mehed pahatihti pigem murduvad, kui otsivad abi. Kahjuks on meeste ainsaks lõdvestumisviisiks saanud alkohol, sest nad ei tea teisi vahendeid.

Liiga palju tähelepanu läheb välimisele poolele  

Ettekandega esinev Osho meditatsioonide juht, joogaõpetaja ja sidekoe massaaži terapeut Tiit Trofimov arvab, et süüdi pole selles otseselt keegi, ühiskond on kahjuks lihtsalt muutunud selliseks, et rohkem rõhku läheb väljapoole. Kehaterapeudina töötav mees nendib, et kui naistel kulub teraapias oma tunneteni jõudmiseks aega üks seanss, siis meestel võtab 4-5 seanssi, et ta üldse midagi tundma hakkaks, sest sinnamaani ta ei saa isegi aru, mida ta tunneb.

Oma tegude eest vastutuse võtmine 

„Vaba mehe tee“ on Tiit Trofimovi sõnul see, kui mees hakkab iseenda sisse vaatama, hakkab võtma vastutust oma tegude eest ja hakkab otsa vaatama oma tüüpilistele mustritele, mis tema seest tulevad. „Kui mees julgeb olla tema ise ja julgeb välja öelda asju, mida ta tegelikult mõtleb, mitte ei proovi kellelegi ja kõigile meeldida,“ selgitab ta.

Miks naisi seminarile ei lasta? 

Suurseminari sügavam mõte ongi see, et pakkuda esmane samm meestele, kes tegelikult on sellest võib-olla mõelnud, aga ei ole julgenud seda teha. Läbi esinejate ehk meeste, kes on sellel teel kauem olnud, julgustatakse Eesti meest mitte häbenema teadlikul teel käimist, vaid võtma seda lihtsalt kui elu osa, sest korraldajate hinnangul on meestel esmaseks iseenda avamiseks julgustavaks sammuks see, kui ta saab seda teha meeste keskkonnas.

Esinejate hulgas Urmas Sõõrumaa ja Peep Vain 

Oma vaba mehe teest räägivad suurseminaril ettevõtja, tervisliku eluviisi praktiseerija ja toetaja Urmas Sõõrumaa; raamatu „Kõige tähtsam küsimus“ autor Peep Vain; Motivaatori juhtide ja meeskondade koolitaja, meditatsioonide ja jooga praktiseerija Kaido Pajumaa; ettevõtja, koolitaja ja tasakaalus mees Ville Jehe; Rännaku meetodi Eesti juht, Synctuitioni rahvusvahelise müügi juht, meditatsiooni ja jooga õpetaja Joonas Saks; sisekujundaja, ettevõtja, Osho meditatsioonide juht, joogaõpetaja ja sidekoe massaaži terapeut Tiit Trofimov; mitmete restoranide osanik, Raadio 2 saatejuht, šamanistlike praktikate austaja ja mediteerija Rain Tunger ning ettevõtja, jooga ja meditatsioonide praktiseerija ning õpetaja ja enesearengu nõustaja Raivo Juhanson.

Piletid üritusele on saadaval Piletilevis

VAATA ESINEJATE VIDEOSID!

Head Uudised GoodNews