1. Avaleht
  2. Meestele
  3. 3 kevadist meelespead mootorrattasõpradele
3 kevadist meelespead mootorrattasõpradele

3 kevadist meelespead mootorrattasõpradele

Kevad toob tänavatele nii suured kui ka väiksemad kaherattaliste fännid. Iizi annab nõu, kuidas mootorratas taas talveunest äratada ja uueks hooajaks valmis seada.

Vaata üle masina tehniline seisukord. Terve talve seisnud mootorratta aku võib vajada laadimist. Kaalu aku vahetamist, kui see on vanem kui neli aastat. Nii nagu seisnud autol, tuleb ka mootorrattal kontrollida mustrisügavust, tekkinud pragusid ja kulumisi. Hooajaväliselt pikemalt seistes võib väheneda rehvirõhk, mis sõites kohe ujuvalt tunda annab. Kontrolli pidurivedeliku värvust, mis peaks olema tumekollane-pruunikas. Vajadusel lase spetsialistil see ära vahetada. Jälgi, et pidurid töötaksid tavapäraselt ega poleks kinni kiilunud.

Pööra tähelepanu vajalikule turvavarustusele. Õnnetusse sattudes ei ole mootorrattal turvavööd ega õhkpatju ning mootorratturid on tänaval nõrgemas seisus kui autojuhid. Piisav turvavarustus on ainus kaitse, mis hoiab ja pakub vajadusel leevendust löökide ja muljumiste vastu. Oluline on kanda kiivrit ja motoriideid, aga ka spetsiaalseid saapaid.

Hoia dokumendid korras. Liikluses osalemiseks peab omama kehtivaid dokumente: tervisetõend, tehniline ülevaatus, juhiluba, kohustuslik liikluskindlustus. Kindlustus tuleb teha ka mopeedile, sest vastasel juhul võib liiklusõnnetuse põhjustamine kaasa tuua märkimisväärse kahjunõude.

Head Uudised GoodNews