1. Avaleht
  2. Meestele
  3. MEHED VORMI! Terviseprogramm „Mehed vormi“ sai sportliku avalöögi
MEHED VORMI! Terviseprogramm „Mehed vormi“ sai sportliku avalöögi

MEHED VORMI! Terviseprogramm „Mehed vormi“ sai sportliku avalöögi

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

Eesti Tervise Fondi ja Eesti Kaitseväe teist aastat korraldatav ühisprojekt „Mehed vormi“ sai eile sportliku avalöögi Audentese spordihallis, kus tuntud Eesti inimesed sooritasid kaitseväe üldfüüsilist testi eesmärgiga kutsuda üles  rohkem liikuma ja parandama oma füüsilist vormi.

„Tervisliku arengu seisukohalt on füüsiline aktiivsus hädavajalik, kahjuks ei ole  liikumisega seotud tervisenäitajad kuigi rõõmustavad. Näiteks ligi 75% koolilastest ei saa igapäevaselt piisavalt füüsilist koormust. Noorte puhul on just eriti oluline rõhutada liikumisaktiivsuse vajalikkust, et tulevikus oleks tervis tugevam ja elukvaliteet parem, kuid hea füüsiline vorm on igas vanuses parema tervise aluseks,“ ütles Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

„Mehed vormi“ kampaania sportlikul avaüritusel osalesid olümpiamängude hõbe- ja pronksmedali omanikest vennad Toomas ja Tõnu Tõniste, kultuuriminister Indrek Saar, näitleja Priit Pius, muusikud Helen Adamson, Tuuli Rand, Kristjan Kasearu, Andres Kõpper ja Reket ehk Tom-Olaf Urb, helirežissöör Taavi Tõnisson, riigikogu liikmed Andres Metsoja ja Kalle Muuli ning teleajakirjanik Jaanus Koort.

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

Kõik osalejad läbisid testi positiivselt. Parima tulemuse, 297 punkti kogus meestest Kristjan Kasearu. Naistest sai 240 punktiga parima tulemuse kirja Tuuli Rand. Osalejate sooritust hindas Kaitseväe sporditeenistuse ülem major Heino Märks.

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

„Kaitseväes kasutusel olev üldfüüsiline test ehk nn NATO test, on  hea võimalus  kehalise võimekuse testimiseks, sest seda on mugav omal käel sooritada. Ootame „Mehed vormi“ kampaaniaga liituma kõiki , kes soovivad oma vormi parandada ning suveks paremasse vormi saada. Eriti on oodatud osalema gümnaasiuminoored, kel peagi ajateenistusse minek ees seisab või kes selleks varakult valmistuda soovivad. Ka riigikaitse või kehalise kasvatuse tundides  on seda testi mugav kasutada, sest tulemust on „Mehed vormi“ mobiiliäpiga väga lihtne mõõta ja võrrelda Eesti kaitseväes kehtivate nõuetega,“ lisas dr Eero Merilind.

„Mehed vormi“ kampaanias osalemiseks tuleb sooritada kaitseväe üldfüüsiline test, mis koosneb kahe minuti jooksul tehtavatest kätekõverdustest, kahe minuti jooksul istesse tõusudest ja 3200 meetri jooksust. Testi edukaks läbimiseks tuleb kokku saada vähemalt 190 punkti, maksimaalselt on testis võimalik saada 300 punkti.

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

Mai lõpuni kestvast kampaaniast on oodatud osa võtma kõik vähemalt 15-aastased mehed ja naised, kes soovivad enda füüsilist vormi testida ja parandada. „Mehed vormi“ testi tulemused saab panna kirja kampaania kodulehel www.mehedvormi.ee/kalkulaator või mobiiliäpi “Mehed vormi” kalkulaatorisse, kus vastavalt osaleja soole ja vanusele arvutakse välja tulemuste punktisumma. Kampaanias osalejate vahel loositakse välja ka auhindu. Täpsem info kampaania kodulehel www.mehedvormi.ee ja Facebookis.

2015. aastal võttis kampaaniast „Mehed vormi“ osa 330 meest ja naist. Keskmine osalejate vanus oli 30 aastat, keskmine saadud punktisumma oli 247 punkti.

Foto: Rait Tuulas
Foto: Rait Tuulas

Eesti Tervise Fond on 2007. aastal loodud sihtasutus, mille eesmärgid on Eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine. Fond on korraldanud meeste tervise konverentse, laste ja noorte liikumisharjumustele pühendatud kampaaniaid, meditsiini innovatsiooni ja arenguid tutvustavaid seminare  ning osalenud erinevates terviseprojektides.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews