1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Renaultꞌ Espace võib äratada roolis tukkuma kippuva juhi
Renaultꞌ Espace võib äratada roolis tukkuma kippuva juhi

Renaultꞌ Espace võib äratada roolis tukkuma kippuva juhi

Renaultꞌ Espace võib äratada roolis tukkuma kippuva juhi2Renaultꞌ autode tootmisel on orientiiriks mõni aasta tagasi taaskujundatud uus imidž. Selle brändiga seonduv kuumin uudismudel Renaultꞌ Espace paistab silma atraktiivsete väliste detailide ja väärtuslike sõiduomaduste poolest ning on varustatud mitmete nutikate süsteemidega, millest üks võib koguni üles äratada tukastama jääva autojuhi.

“Renaultꞌ asjatundjad räägivad, et see on midagi täiesti uut, kui ollakse harjutud mahtuniversaalina nägema,” ütles Kanal 2 saates „Rooli võim“ saatejuht Robert Rool.

Renaultꞌ Espace võib äratada roolis tukkuma kippuva juhi“Eeldakse, et sellisel autol peab olema meeletult suur 2,5- kuni 3-liitriline mootor. Kas aga piisab 1,6-liitrilisest mootorist?” tõstatas reporter küsimuse. Abc Motors ASi müügidirektor Toomas Soosalu nimetas selliseid mootoreid igati sobivateks ja lisas, et diisli puhul on võimalik valida nii ühe kui ka kahe turbega mootrorite vahel. “Topeltturbe liikumine on aga juba omaette efekt. Bensiinimootor uut tüüpi Renaultꞌ Espace’il kindlustab aga 200-hobujõulise võimsuse,” ütles Soosalu.

Automaailma uustulnukat kiites tõi Soosalu esile ka LED-tulesid, märkides, et nii lähi- kui ka kaugtuled on väga hea valgusvihuga. Toonitamist leidis lisaks 11,1-meetrine raadius tagasõidul, mis on väga hea tulemus sedavõrd suure auto puhul, võimaldades efektselt pöörata tagarattaid, kui maanteel tuleb teha tagasipööre.

„Amortisaatorid reguleerivad läbi kompuutri, mistõttu on võimalik valida sport- või mugavusrežiim,” lisas Soosalu.

Veel tehti juttu nn persoonsüsteemist, mis pikemate sõitude ajal liigutab seljatuge – masserib juhti ja teda ka üles äratab, kui roolikeeraja kipub tukkuma jääma.

Toomas Soosalu sõnul on kaasaegseimal Renaultꞌ Espacel mitmekülgsed kasutusvõimalused. Näiteks sobib see ametisõidukiks ettevõttejuhile, kuid ka pereautoks, mille roolis õnnelik pereisa või miks ka mitte modernse ja võimsa tehnika armastajast pereema.

Huvilistel tuleb hetkel veel Renaultꞌ Espace’iga tutvumiseks sõita Tallinna Renaultꞌ salongi, kus üks masin on uudistamiseks ja teine proovisõiduks.

“Järgmised Renaultꞌ Espace uued mudelid on Eesti autoturule jõdmas juulis, siis jälle augustis. Sügisel peaks aga seda masinat koos soovitud varustusega tellida saama igaüks, kes soovib,” andis Toomas Soosalu edasi rõõmusõnumi autosõpradele.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews