1. Avaleht
  2. Meestele
  3. David Deida raamatus “Tõelise mehe tee”: ära analüüsi naist, avalda talle armastust
David Deida raamatus “Tõelise mehe tee”: ära analüüsi naist, avalda talle armastust

David Deida raamatus “Tõelise mehe tee”: ära analüüsi naist, avalda talle armastust

Raamatus “Tõelise mehe tee” arutleb sotsiaalantropoloog David Deida meeste jaoks tähtsatel teemadel nagu karjäär, perekond, naised, armastus, vaimsus, seksuaalsus. Mehed saavad praktilisi juhiseid, kuidas elada ausalt ja usaldusväärselt ning säilitada sealjuures oma vabadus.

Raamat esitab mehele tähtsaima ja rahuldust pakkuva väljakutse avastada teadvuse ning armastuse kaudu praeguse hetke lõputus avaruses nn südame ja selgroo ühtsus.

Avaldame heade uudiste portaalis mõtlemapanevaid katkendeid raamatust, mida müüdi meestele mõeldud suurseminaril “Vaba mehe tee” ning mida on soovitanud lugemiseks ka meeste eestkõnelejaks tituleeritud Jesper Parve.

  • Ära analüüsi naist. Naiselikud tujud ja seisukohad vahelduvad nagu ilm. Need muutuvad pidevalt, nagu hea ilm vaheldub rajuga, ja neil pole ühtset allikat. Neid ei saa analüüsida. “Probleemi” põhjuse leidmisel ei saa juhinduda põhjuse-tagajärje seostest, sest see lihtsalt puudub. Probleemi pole, on ainult torm, tuuleiil, ootamatu ilmamuutus. Tormid algavad armastuse madal- või kõrgseisust. Kui naine tunneb sügavat armastust, võib ta rõõmu tunda igast asjast. Üllatav on see, et 90% naiste emotsionaalsetest probleemidest tekib siis, kui nad tunnevad, et neid ei armastata. Ära oota ega analüüsi naist nagu arst või psühhoterapeut patsienti. Avalda talle armastust. Tee seda kohe ja eksimatult. Vaata talle sügavalt silma, kallista ja paita, ütle talle, kui väga sa teda armastad, naerata, laula tema lemmiklaulu ning tantsita teda. Võib juhtuda, et emotsionaalne probleem kaob. Mõned lahendamata teemad võivad jääda, saad teda aidata ka nendes, ent emotsionaalne külg muutub armastuseks.
  • Vali naine, kes on sinu juba valinud. Kui naine meest ei taha, siis mees oma tahtmist ei saa. Mehe vajadused õõnestavad mistahes suhet ning naine ei saa teda enam kunagi usaldada. Tuleb kindlaks teha, kas naine lihtsalt mängib raskesti kättesaadavat või ei taha tõesti mehega tegemist teha. Viimasel juhul peab mees lõpetama tema jälitamise ja oma valuga üksi hakkama saama.
  • Naist rahustab sinu sihikindlus. Et naine ei muutuks mehelikuks, peab ta usaldama end sinu juhtimise alla nii rahalises, seksuaalses, emotsionaalses kui ka vaimses mõttes. Mees ei pea ise kogu tööd ära tegema, ent kui naine tahab olla naiselik, peab ta kindlalt kurssi hoidma. Mida rohkem aga on naises naiselikkust, seda rohkem ta särab. Ilmselt oled märganud, et naise sära võib kiiresti muutuda. Ühel hetkel näib ta tuhmi ja kurnatuna. Pärast armatsemist aga hakkab särama. Ta näeb viisteist aastat noorem välja. Kortsud näos kaovad sekundiga. Kui soovid, et naine oleks naiselik ja säraks loomulikult, pead ta juhtimise kohustusest vabastama.
  • Lase naisel end välja elada – teatud piirini. Kui naised on emotsionaalsed pinged, tahab mees teda rahustada ja asja arutada või kodust jalga lasta ning naasta, kui naine on rahunenud. Täiuslik mees vallutab naise tujud vankumatu armastuse ja kõikumatu teadlikkusega. Kui naine ka pärast seda keeldub elamast täiuslikumalt, armastusest tulvil elu, laseb mees tal minna. Enamik mehi kardab või pelgab naise tundeid. Seepärast tahabki mees neid muuta või plehku panna. Naine saab aga sügava naudingu, kui keset tuuletormi seisab mees liikumatult paigal. Kui mees jääb tema juurde ja armastab teda suletusest ja metsikusest hoolimata, tärkab naises usaldus ning ta rahuneb.
  • Naine tahab näha sinus elajat. Lisaks paljudele teistele omadustele tahab naine mehes näha elajat. Naist ei eruta mees, kes laseb õrnemal poolel prussaka või hiire maha koksata, ise toolil seistes ning pealt vaadates. Naist ei eruta mees, kes palub naisel öösel voodist tõusta ja vaadata, kas veidra hääle tekitaja on murdvaras. Julgus ja armastuse nimel surmahirm ületada on ülima mehelikkuse näide.

Raamatut saab tellida SIIT

Monika Kuzmina Peatoimetaja