1. Avaleht
  2. Meestele
  3. NÕUANDED MEESTELE! Kuidas habeme eest hoolt kanda?
NÕUANDED MEESTELE! Kuidas habeme eest hoolt kanda?

NÕUANDED MEESTELE! Kuidas habeme eest hoolt kanda?

habeHabe ja vuntsid on meestel jätkuvalt moes ja olgem ausad, hästihoolitsetud habe mõjub selle kandjale stiilselt ja ägedalt. Võlumaa ilusalongi perenaine jagab movembri taustal lihtsaid nõkse, kuidas habet kasvama saada ja milliste vahenditega seda hooldada.

„See on selge, et ilus habe ei teki iseenesest. Pisikesed abimehed kuluvad kasvatamisel toeks ja tasub meeles pidada, et hooldatud habe mõjub nii vaatajale silmakommina kui annab selle kandjale stiilisärtsu,“ räägib Võlumaa ilusalongi juhataja Marika Liik.

Habemega on soe

Ilusalongi juhataja ütleb, et habe pole pelgalt mehelik, vaid ka praktiline ja seda just talvehooajal. „Talvised temperatuurid ja jahedad tuuled võivad näonahka ikka päris valusalt näpistada. Kui habet kanda, siis toekas karvkate kaitseb näonahka nende ebameeldivate loodustegurite eest ja võimaldab mugavalt väljas liikuda, kuid samal ajal on oluline ikka meeles hoida, et nahka tuleb kreemitada.“ Marika soovitab habemekandjail enda näonahale sobiv kreem leida, seda regulaarselt kasutada ja vaadata vastavalt hooajale sobivaim – talveks tihkem ja suveks õhem ja kergem. Kasvatamiseks on parimad vastavad losjoonid, mis parrale hoogu annavad ja jälgida tuleks, et soetatav abivahend oleks parabeeni- ja sulfaadivaba.

Väldi habemekõõma

„Habeme kolmainsus on habemešampoon, seda niisutav õli ja habemeajamisgeel,“ ütleb ilusalongi juhataja. Kehv hooldus võib nimelt kaasa tuua kõõma habemes, katkised habemekarvad ja kuiva naha. „Niisutav habemeajamisgeel kulub ka habeme kasvatajaile marjaks ära, sest näol tuleb karvkattele siiski kontuuri anda ja seda hoida, karvastikku pehmendav õli ja spetsiaalne habemešampoon on kena habeme väljanägemise abc, mis ühtlasi aitavad vältida habemekõõma teket.“

Habemevaha päästab päeva

„Kui juuksevaha on juba üpris argine vahend, mida mehed juuste seadmisel kasutavad, siis samal põhimõttel toimivad ka habeme modelleerimiseks mõeldud habemepastad või vahad, mida tasub kindlasti õppida kasutama“ julgustab Liik. Habemepasta aitab vormida nii vurru kui parrat, samal ajal lisab sellele meeldivat kohevust ja aitab tagada, et mõned habemekarvad kiuslikult omasoodu ei hoiaks. „Mis puutub habemestilistikasse, siis soovitan selle usaldada professionaali hooleks, nii on endal lihtsam selle kuju hoida ja võib kindel olla, et kodus iseleiutamisega endale karuteenet ei tee,“ tõdeb Võlumaa ilusalongi juhataja.

Head Uudised GoodNews