1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt Opelilt
Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt Opelilt

Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt Opelilt

Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt Opelilt-3Opeli kohta on viimasel ajal rohkesti uudiseid kuulda. 1929. aastast alates autosi tootnud ettevõte esitles Genfi autonäitusel Opel Corsa uut mudelit, mille „sünnikohaks“ võib pidada Nürnbergi ringrada.

VDR Performance Cars direktor Volker Strycek rääkis Kanal 2 saates “Rooli võim”, et Corsa OPC 1,6-liitrine turbomootor arendab 207 hobujõudu ja kiirendab auto sajakilomeetrise tunnikiiruseni 6,8 sekundiga.

“Kas masin peab 1,6-liitrise mootoriga ikka vastu, pealegi, kui see on välja pakutud  sportautona ?” tundis huvi saatejuht Robert Rool.

Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt Opelilt-2“Selle põlvkonna mudel suudab koos turbolaadmisega välja anda korraliku hulga väänet, mis on üks tähtsamaid elemete, mille abil tunnetab väga hästi masina jõudlust madalatel pööretel, mis teeb auto eriti põnevaks ja seda ka tänaval sõites. Opel Corsa uue mudeliga võib vabalt sõita ka ringrajal. Me lõimegi selle auto sõites Nürnbergi ringrajal, millel on selle masina väljatöötamisel märkimisväärne roll. Ühtlasi tegime 10 000 km testsõidu eriti rasketes sõiduoludes,” selgitas Strycek. Uue mudeli eelisteks nimetas ta ka täiesti uut põhja, uuenduslikku tagasilda, erinevaid tugevusi keres, libisemisvastases süsteemis, pidurites ja vedrustuses. “Kogu auto on väga sportlik ja võimas,” kiitis autofirma esindaja.

Võimas ja sportlik uudisauto vanalt healt OpeliltRobert Rool märkis sõbraliku “torkena”, et Eesti inimesed teevad nalja Opeli üle väikesemõõtmeliste autode tootmise pärast.

“Suurematest OPC mudelitest on meil turule toodud Astra ja Insignia, mis on saadaval ka universaalina. Opeli mudelivalik on nii suur, et see peaks täitma kõik meie klientide soovid,” ei jäänud Volker Strycek vastust võlgu.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas 

Head Uudised GoodNews