1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Meeste ilutooted: kuidas valida hea pardel?
Meeste ilutooted: kuidas valida hea pardel?

Meeste ilutooted: kuidas valida hea pardel?

Võib öelda, et ilutooted ei ole meeste seas pooltki nii populaarsed, kui naissoo esindajate hulgas, kuid on üks protseduur, mida iga mees teeb – see on habeme ajamine. Habeme ajamiseks on saadaval väga erinevaid tooteid, millest populaarsemad on žiletid ning habemeajamismasinad. Just seetõttu on uus ja parem pardel vaieldamatult parim kink sünnipäevaks, jõuludeks või isadepäeva puhul. Kuidas peaks aga üks naisterahvas habemeajamismasinate maailmas orienteeruma ning otsustama, missugune pardel on just tema mehele parim valik? Ega selles küsimuses konkreetset vastust ei olegi, pigem tuleb lähtuda masinate tehnilistest andmetest ning konkreetse mehe harjumustest. Valiku lihtsustamiseks toome välja mõned põhilised omadused, mille poolest üks hea pardel silma paistab.

Pöördteradega pardel

Pöördlõiketeradega pardel sisaldab kolme lõikepead, mis pöörlevad ringjate liigutustega ning püüavad seetõttu kinni ka kõige pisemad habemekarvad. Tänu kolmele liikuvale lõikepeale on antud pardel ka väga täpne, kuna järgib näokontuure tehes kvaliteetset tööd ka kõige keerulisemates kohtades, näiteks lõual.

Lisaks sellele on pöördteradega habemeajamismasinad mugavad kasutada, kuna need on stabiilised ning ei vibreeri ülemäära tugevalt. Kuna kolm pöörlevat lõikepead on üsna intensiivsed, siis võib juhtuda, et need ärritavad väga tundlikku nahka, seetõttu on habemeajamisele eelnev ning järgnev nahahooldus ülimalt oluline. 1a.ee nutipoes kannavad populaarsemad pöördteradega habemeajamismasinad Philipsi firmamärki, hetkel on kõige nõutumad Philips AquaTouch ja Philips Shaver Series 5000.

Raseerimisvõrguga habemeajamismasinad

Teine pardli tüüp on võrkteradega aparaat, mille puhul liiguvad võrguga kaetud raseerimisterad edasi-tagasi lõigates habemekarvu, mis läbi võrgu teradeni ulatuvad. Sellel süsteemil on pöördteradega pardli ees mitmeid eeliseid, kuid vastukaaluks leidub ka miinuseid:

  • Pikemate habemekarvade lõikamine võtab aega;
  • Masin jääb keerulisemates näopiirkondades hätta;
  • Võrkpeaga pardel ei ärrita nahka;
  • Terasid katvat võrku saab vahetada.

Võrdluses võibki kõige olulisema erinevusena rõhutada seda, et liikuvate pöördteradega habemeajamismasinad on väga voolujoonelised ning teevad seetõttu kvaliteetset tööd. Võrkpeaga pardel on aga jäik ega pääse pisikeste karvakesteni, mis asuvad näiteks kaela ja lõua vahele jääval alal. Raseerimisvõrguga pardlite seas juhib Braun vanema mudeliga Braun Series 3 ja uuema ning oluliselt kallima mudeliga Braun Series 9.

Kuiv või niiske raseerimismeetod?

Kui žiletiga aetakse habet alati märjalt ehk kasutatakse vastavat habemeajamisvahtu või geeli, siis pardlite puhul on variante kaks – kuivalt või märjalt. Märgajamise eeliseks on kindlasti see, et näonahk on raseerimise vältel niisutatud ning seega ärritab protseduur nahka vähem. Küll aga on vahuse naha puhul keeruline pisemaid karvakesi märgata ning seetõttu ei pruugi lõpptulemus niivõrd puhas olla, kui võiks.

Meeste ilutooted

Kuivalt raseerimise kõige suuremaks plussiks on kiirus – jääb ära tülikas vahu või geeliga katmise protsess, samuti raseerimisjärgne näo puhastamine. Kuna aga meeste eelistused on erinevad, siis jagunevad pardlite mudelid raseerimismeetodi poolest pooleks ning parema meetodi väljatoomine on seetõttu keeruline.

Akuga habemeajamismasinad on mugavad

Toite poolest jagunevad habemeajamismasinad põhimõtteliselt kaheks, kuid eriti levinud on kombineeritud toitega aparaadid. Täpsemalt rääkides töötavad ühed pardlid akutoitel, teised tuleb kasutamiseks vooluvõrku ühendada ning kolmandad töötavad nii juhtmega kui ka aku pealt. Tegelikult ongi kombineeritud toitega pardel kõige mugavam variant, kuna:

  • Pistiku läheduses saab akut säästa ning seadme vooluvõrku ühendada;
  • Elektriühenduse puudumisel ei jää habe ajamata.

Erinevate pardlite aku kestvus on erinev, tööaeg varieerub paarikümnest minutist kuni tunni ajani. Seetõttu soovitame valida aparaadi, mille aku on võimalikult tugev – eriti inimesele, kes reisib palju.

Nutikad lisafunktsioonid

Kui veel mõned aastad tagasi oli pardel tagasihoidlik aparaat, mis sisaldas ON/OFF nuppu ega hiilanud eriliste lisafunktsioonide poolest, siis tänapäeva habemeajamismasinad on väga nutikad. Pardlitele on lisatud mitmeid funktsioone, mis teevad nende kasutamise lihtsamaks ning mugavamaks:

  • Ekraan;
  • Kiirlaadimine;
  • Aku laadimisindikaator;
  • Aku täitumise märgutuli;
  • Puhastusvajaduse indikaator;
  • Pardlipea vahetamise indikaator.

Meeste ilutooted

Hoolduse poole pealt on oluline välja tuua ka see nüanss, et osasid pardleid ei ole lubatud veega puhastada. Meie soovitame kindlasti pardlit, mida saab jooksva vee all loputada, kuna see on oluliselt efektiivsem puhastusmeetod, kui kuivpuhastus.

Meeste ilutooted ei ole jõuluvana kingikotis just väga levinud, kuid välja saab tuua ühe erandi – see on pardel. Kuna habeme raseerimine on üks vähestest ilurituaalidest, mida mehed harrastavad, siis panevad nad sellele erilist rõhku. Seetõttu soovitamegi oma kallile mehele kinkida aparaadi, mis on ühtlasi efektiivne, mugav kasutada ning naha vastu õrn. Kindlasti ei tasuks pardlit välistada, kui mees kasutab juba aastaid žiletti, sest tegelikult ei oska paljud mehed pardli väärtust enne hinnata, kui saavad seda omal nahal katsetada.

Tee oma mehe elu lihtsamaks ning vali 1a.ee tootevalikust välja pardel, mis on vaieldamatult parim kingitus igale enesest lugupidavale mehele!

Head Uudised GoodNews