1. Avaleht
  2. Meestele
  3. ROOLI VÕIM! Kuidas talitada väiksema mõlkimise puhul kaskoga?
ROOLI VÕIM! Kuidas talitada väiksema mõlkimise puhul kaskoga?

ROOLI VÕIM! Kuidas talitada väiksema mõlkimise puhul kaskoga?

Ott MesikäppRooli Võimu reporteril on endal esitada väike küsimus koos visuaalse pildiga selle juures: nimelt sõitis ka vastu parkimismaja seina ning 3 päeva hiljem tagurdas keegi haagiskonksuga tema auto esistangesse. Kuivõrd tegu on pinnapealse juhtumiga pluss omavastutus, siis tahab autoomanik teada, et kas on mõtet kaskokindlustusse pöörduda.

Värvaltrans juhatuse liige Ott Mesikäpp nendib, et kuna ühe detaili peal on kaks viga, seega on kaks omavastutust, siis vist pole. Lisandub teine küsimus — kui remont on tehtud, kas siis kasvab ka kindlustusmakse?

“Õige vastus — kuigi seltside lõikes on erinevusi, siis ikkagi suureneb!” arvab Ott Mesikäpp. “Kui vigastust saab kiiresti ja lihtsalt eemaldada, siis peab klient ise valima omafinantseeringu ja kaskojuhtumi vormistamise vahel.”
Kuna konkreetsel juhul on tegu väikese plekisirgestamise, pahtlimängu ja ülevärvimisega, otsustab automanik kaskojuhtumist loobuda, sest see jätab kindlustuseltsi asjaajamisse jälje ja järgmine kindlustusmakse võib juba kallim olla. Kuivõrd paljud juhid pole lepingus sõrmega järge ajanud, siis Ott Mesikäpp täpsustab, et omavastutus on kuldse reegli järgi juba krooni ajast eurodesse ülearvestatuna 190 eurot ja nii palju see hetkel ka välja kukub.

VAATA VIDEOT!

https://www.youtube.com/watch?v=mnDBvwZh1_Y

Jüri Kukk

Jüri Kukk Ajakirjanik