1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Tartus näeb vägevaid autosid minevikust ja tulevikust
Tartus näeb vägevaid autosid minevikust ja tulevikust

Tartus näeb vägevaid autosid minevikust ja tulevikust

Eesti Rahva Muuseumi ümbruses kihab vilgas rallielu: B-osa on muutunud rallipargiks ja teeninduskeskuseks ning lähiümbruses sõidetakse ka maailmameistrivõistluste mõned etapid, muuseum ise on aga külastajatele avatud, kutsudes nii majasisestele näitustele kui ka näidates ralli ajaks kohale toodud vanu ja uusi masinaid.

ERM-i A-sissepääsu ees on vaatamiseks väljas ralliautod 1980. aastatest. Saab vaadata, milliste masinatega sõitsid rallipaarid Ilmar Raissar – Rein Talvar, Hardi Mets – Udo Mets või Vello Õunpuu – Aarne Timusk. Ehk vaatamiseks on B-rühma homologeeringut omavad Lada VFTS-d, millest on saanud tänaseks Lada fännide seas kultusobjektid. Muuseumi noka all õues on uudistamiseks väljas uued isesõitvad bussid.

Muuseumis sees on tribüünile seatud Fest 19, Eestis tehnikatudengite loodud nelikveoline elektrivormel. Püsinäitusel “Kohtumised” on võimalik vaadata 2014. aasta Rally Estonia külaliste liikumist Lõuna-Eestis läbi mobiilpositsioneeringu tulemuste visualiseerimise. Püsinäitus “Kohtumised” on kuni 2021. aasta lõpuni tasuta sissepääsuga. Ralli ajal palub muuseum autod parkida üle Muuseumi tee jalgpalliväljaku parklasse.

17. juulil koguneb Vanatehnikaklubi Levatek eestvedamisel Tartu südalinna ligi sada vanasõidukit. Huvilisi oodatakse tervitama vanasõidukite paraadsõitu ajavahemikus kella 10–11, kui sõidetakse marsruudil EMÜ spordihoone parkla – Kreutzwaldi – Tuglase – Vaksali –Kuperjanovi – Vanemuise – Ülikooli – Gildi.

Vanasõidukite väljanäitust on võimalik uudistada ning stiilseimaid sõidukeid ja nende omanikke valida Raekoja platsil, Autovabaduse puiesteel ja Magistri tänava parklas. Kell 17 antakse start 30 osavõtjaga täpsussõidule. Teiste ajalooga sõidukite seas näeb 1930. aastal toodetud BMW mudelit Dixi.

Head Uudised GoodNews